ΑFIMAR-ΑΦΟΙ Ι. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑ ΟΕ

Η επιχείρησή μας λειτουργεί από το 1969 στην Πάτρα με αντικείμενο την κατασκευή μηχανημάτων Απόσταξης, Οινοποίησης & Εμφιάλωσης. Η ιστορία της επιχείρησης έχει  τις ρίζες της τέσσερις γενεές πίσω. Από το 1902, ο - προπάππους - Ιωάννης Μαρλαφέκας, και κατόπιν ο – παππούς - Δημήτριος Μαρλαφέκας υπήρξαν από τους πρώτους ποτοποιούς στην Αχαΐα και κατ’ επέκταση στην Δυτική Ελλάδα. Η βαθιά γνώση των πρακτικών απαιτήσεων της ποτοποιίας, κατόπιν, μεταλαμπαδεύτηκε στον αείμνηστο Ιωάννη Δ. Μαρλαφέκα, ο οποίος με την απαραίτητη επιστημονική κατάρτιση (σπουδές Χημικού Μηχανικού, Ιταλία) και βεβαίως  με πολύ μεράκι και ζήλο, ίδρυσε το 1969  την Afimar εδραιώνοντας την στο χώρο των μηχανημάτων ποτοποιίας.

Ως εργοστάσιο όπου αμιγώς κατασκευάζει μηχανήματα αποσταγματοποιίας, οινοποιίας, & ποτοποιίας, καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τόσο των ελληνικών επιχειρήσεων όσο και του εξωτερικού. Η επιχείρηση έχει πλέον περιέλθει στην τέταρτη γενιά, με βασικά στελέχη τον Δημήτριο Ι. Μαρλαφέκα - Μηχανολόγο Μηχανικό και τη Στέφη Ι. Μαρλαφέκα – MSc, BA, Διπλ. Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία μας ασχολείται με την κατασκευή σύγχρονων συγκροτημάτων απόσταξης (στέμφυλων - τσίπουρου, ούζου, κτλ) με τόξο, στήλη ψύξεως  και στήλη επανακαθαρισμού αποστάγματος (για υψίστης ποιότητας παραγόμενο προϊόν). Το μέσο θέρμανσης αυτών είναι είτε το προπάνιο ή το φυσικό αέριο, είτε o ατμός.

Τα  συγκροτήματα αυτά  είναι εξολοκλήρου από 100% καθαρό χαλκό, πιστοποιημένο, ειδικό για αποστάξεις κατασκευασμένα σύμφωνα με όλες τις προδιαγραφές που διέπουν την βιομηχανία των τροφίμων & των ποτών και την τρέχουσα νομοθεσία που ορίζει το Γενικό Χημείο του Κράτους και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακόμη, για την καλύτερη ενημέρωση των πελατών μας έχουμε στη διάθεσή τους δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες καθηγητών της ιατρικής όπου αναφέρονται στις επιπτώσεις στην υγεία που έχει ο επικασσιτερωμένος χαλκός (το παραδοσιακό γάνωμα του κοινού χαλκού). Η εταιρία μας πρωτοστατεί και σας εγγυάται ότι τα αποστακτήρια που κατασκευάζουμε στερούνται εξολοκλήρου οποιασδήποτε παρουσίας μολύβδου ενώ σε καμία περίπτωση  δεν θα χρειαστούν το παραδοσιακό γάνωμα το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι προκαλεί μολυβδίαση, δηλ. εγκεφαλικές παθήσεις, σημαντική μείωση της όρασης, κ.α. Αυτό οφείλεται στην ποιότητα του χαλκού που χρησιμοποιούμε  αποκλειστικά σε όλη την Ελλάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι τα μηχανήματά μας συνοδεύονται πάντοτε με τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ποιότητας και καταλληλότητας της συγκεκριμένης ποσότητας χαλκού από τον μοναδικό προμηθευτή μας  την ΧΑΛΚΟΡ και από το Γενικό Χημείο του Κράτους. Θα θέλαμε επίσης να σας υπογραμμίσουμε ότι τα αποστακτήρια μας έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε το παραγόμενο απόσταγμα (afimar πατέντα & know how)να περιέχει το χαμηλότερο δυνατό ποσοστό μεθανόλης (έως και 50mg/HL - με την χρήση της στήλης) και ασύγκριτα μικρότερα από το μέγιστο επιτρεπτό όριο (800mg/HL)

Η Afimar ασχολείται επίσης με την κατασκευή αποστακτηρίων και εκχυλιστήρων αρωματικών φυτών για την παραγωγή αιθερίων ελαίων. Τα συγκροτήματα αυτά είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρουανοξείδωτο ΑISI 316, και ανάλογα με το φυτό προς απόσταξη χωρίζονται σε αυτά της υδραπόσταξης, αυτά της υδρο-ατμοαπόσταξης και εκείνα της ατμο-απόσταξης. Τα παραγόμενα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνται ευρέως στους κλάδους της φαρμακευτικής, της κοσμητικής, της ποτοποιίας & γαστρονομίας.

Η Afimar ασχολείται επίσης με την κατασκευή  όλων εκείνων των μηχανημάτων που απαιτούν οι σύγχρονες Αποσταγματοποιίες, Οινοποιίες και Ποτοποιίες για την ζύμωση, αποθήκευση, εμφιάλωση και τυποποίηση των προϊόντων τους: Ανοξείδωτες δεξαμενές (INOX 316, & 304) διαφόρων κυβισμών, Σταθεροποιητές, Οινοποιητές, Πλυντήρια, Μίξερ, Γεμιστικά, Ταπωτικά, Φίλτρα, Αντλίες, Καψυλιέρες, Πάγκους εργασίας.

Η εταιρία μας αναλαμβάνει τον πλήρη εξοπλισμό του αποστακτηρίου - εμφιαλωτηρίου σας, παρέχοντας συνεχή, ολοκληρωμένη & άμεση τεχνική υποστήριξη. Έχουμε επίσης τη δυνατότητα (με την επιβεβαίωση της παραγγελίας σας & χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση) να προτείνουμε την διαμόρφωση των χώρων του αποστακτηρίου ή οινοποιείου και την βέλτιστη διάταξη των μηχανημάτων, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων των πελατών μας. Ακόμη, αν πρόκειται για νέο κτίριο αναλαμβάνουμε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες των πελατών μας (π.χ. επισκέψιμο αποσταγματοποιείο, αποστακτήριο γαλλικού τύπου, κτλ.), την αρχιτεκτονική ταυτότητα της περιοχής, τις απαιτήσεις χώρου βάσει του νόμου που διέπει τις ποτοποιίες και την βέλτιστη διάταξη των χώρων ώστε να είναι λειτουργικοί για την συγκεκριμένη χρήση.

Η ανοδική πορεία της επιχείρησής μας οφείλεται στην άρτια τεχνική κατάρτισή του ανθρωπίνου δυναμικού που τη στελεχώνουν, καθώς και στην άμεση και έγκυρη πληροφόρηση και τεχνική υποστήριξη των πελατών μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό (Βαλκάνια, Κύπρος).

 
MAIN MENU profile products contact information map HOME